1 april 2009

Automationsingenjörer önskas det mer av

Trots att Automationsbranschen omsätter 50 miljader kronor per år är det allt färre o färre som läser till Automationsingenjörer, kanske det beror på att få vet vad en automationsingenjör gör.

Nyteknik skriver i en artikel:

- Automation är bakgrunden till de allra flesta produkter idag. Det kan förenklat jämföras med reglage och instrument i en bil. Utan dem kan du inte köra, inte bestämma vart du ska, inte hur du ska ta dig fram - det handlar med andra ord om allt som har att göra med styrning, kontroll och övervakning av en produktionsprocess, förklarar Sven-Arne Paulsson som är processledare för företagsklustret Automation Region i Mälardalen och Storstockholm.


Vad lär man sig egentligen när man läser till Automationsingenjör och varför är det allt färre sökande till utbildningarna?

NyTeknik berättar vidare i sin artikel

- Det är märkligt. Utbildningarna som finns är både spännande och kunskapsöverskridande och blandar områden som mekanik, el och elektronik, programmering och databashantering, visualisering och simulering, konstaterar Patrick Fredriksson, som är utbildad automationsingenjör och arbetar som försäljningschef på Hybrid Energy Nordic AB i Mölndal.

Vill man ha ett framtidsyrke är Automationsingenjör ett hett tips!

Aftonbladet skriver Mahran som har jobb med ingenjörsexamen Rejlers Ingenjörer, trots finaskrisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar