20 mars 2009

Vilket av mina nödstopp är aktiverat, Jokab Safety har lösningen SMILE

Stora anläggningar medför oftast många nödstopp för att få en säker och användarvänlig applikation.

Dock kan detta medföra ett problem, låt säga att man har 20st nödstopp i sin applikation och någon har tryckt nödstopp. Vilket av nödstoppen är det som är aktiverat? Självklart vet Operatören som har tryckt på Nödstoppet detta men ofta glömms denna informationen bort eftersom Nödstopp är en allvarlig åtgärd som normalt inte används samt det oftas är en längre tidsapekt ifrån man aktiverade sitt nödstopp till att man skall starta sin applikation igen.

Den kan vara tämligen frustrerande att gå runt och kontrollera alla sina 20st nödstopp innan man kan starta sin applikation igen.

Dock finns det en lösningen på detta:


Jokab Safety AB har tagit fram ett Nödstoppet SMILE. Smile är utrustat med en lysdiodsindikering in nödstopps trycket som visar aktuell status. Grönt ljus betyder att nödstoppet är opåverkat medan rött ljus betyder att nödstoppet är intryckt. Om lysdioden blinkar rött/grönt är ett nödstopp tidigare i slingan nedtryckt. På så vis går det fortare att lokalisera vilket nödstopp som är aktiverat.

Smile finns i olika varianter, panelmontage och med M12 anslutning och båda uppnår IP-klass 65


Smile finns även i två olika versioner, en för dynamiska och en för statiska slingor.
Använder man dynamiska slingor går det att uppnå Kategori 4 även om man har flera nödstopp i serie. Kan vara väldigt bra om man vill uppnå den nya standard i Maskindirektivet och ha koll på sin Performance Level PLr

Läs mer om Smile hos Jokab Safety AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar