14 mars 2009

Kommunicera med din anläggning externt

Efter som programmerbara system i världen växter kraftigt, kommer det att bli väldigt viktigt att ha åtkomst till dessa system även om du inte alltid är på plats.

Många system som t.ex. Siemens S7-300 , Allen Bradley Control Logix har ethernet kommunikation att tillgå, då finns det stora möjligheter att kommuicera via internet.

Dock är inte alltid IT-avdelningen på ditt företag alltid så glad på att öppna upp brandväggen för att släppa ut och in din traftik till ditt system.


Westermo som levererar industriella datakommunikationsprodukter, har ett exempel på en produkt som gör det möjligt att slippa IT-avdelningens nätverk. MRD-330 - Industriell 3G-Routergör det möjligt att kommuicera med ditt system via mobilnätet. Detta medför att man inte behöver blanda in några externa it-nätverk och man kan hålla sig kompis med IT-avdelningen.

MRD-330 har en inbyggd tvåports-switch, tre seriellportar och fyra digital I/O, vilket innebär mångsidiga anslutningsmöjligheter. Även om ditt system inte har ethernet port utan t.ex. seriell anslutning via RS-232.
Datahastighet nedladdning HSUPA/HSDPA (3G) upp till 7,2 Mbit/s, uppladdning för närvarande 2 Mbit/s, vilket är betydligt kraftfullare än t.ex. analogt modem uppkoppling.


Även har MRD-330 VPN-stöd för att enkelt skapa en krypterad och säker förbindelse över osäkra nätverk, IPSec, SSL, PPTP, L2TP och har dessutom certifikat-hantering.





Kan kännas tryggt att ha en säker anslutning för att minska någon illa sinnad typ som vill sabotera din anläggning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar